Välj en sida

Är det sant att alla säljare lovar mycket?

Det finns flera ”sanningar” om försäljning och säljare som hängt med länge. En av de kanske starkaste och mest kända är att säljare lovar för mycket. Förr i tiden då det fanns mycket resande handelsmän och säljare kan det kanske ha funnits en sanning i det. De reste ständigt vidare och kom högst sannolikt inte tillbaka till samma kund på mycket länge. Det var med andra ord relativt riskfritt att lova för mycket om sin produkt och allt den kunde göra.

När de sålt vad de oftast långt borta innan kunden upptäckte att det var ett problem.
Idag fungerar det inte så. Vår värld är radikalt förändrad ur det perspektivet. Även i de fall då du gör affärer på andra sidan jorden kan du i princip inte försvinna. Du är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller meddelande på LinkedIn.

Avstånden har på gott och ont minskat. Världen har krympt radikalt. En arg och missnöjd kund kan idag framförallt enkelt berätta för hela världen hur missnöjd hen är och på så sätt göra att du och ditt företag inte kommer att bli framgångsrika i längden.

Det finns säkert flera anledningar till att denna ”sanning” så starkt lever kvar, en av dem är att media fortfarande då och då har reportage om bluffande så kallade telefonsäljare.
Nästan uteslutande handlar dessa reportage om bedragare som aldrig haft för avsikt att leverera något. De blir dock presenterade som telefonförsäljare vilket gör att många får en skev bild av hur försäljning går till.

De bästa säljarna är oftast mycket obenägna att lova saker. De fokuserar istället på att leveransen blir lite bättre än vad kunden förväntat sig. Detta leder till nöjda kunder, merförsäljning och ännu fler affärer.

Sanningen är att en bra säljare aldrig lovar för mycket.

Är det sant att säljare lovar för mycket?

Det finns flera ”sanningar” om försäljning och säljare som hängt med länge. En av de kanske starkaste och mest kända är att säljare lovar för mycket. Förr i tiden då det fanns mycket resande handelsmän …

Är det sant att säljare lovar för mycket?

Det finns flera ”sanningar” om försäljning och säljare som hängt med länge. En av de kanske starkaste och mest kända är att säljare lovar för mycket. Förr i tiden då det fanns mycket resande handelsmän …